Ένα σημαντικότατο άρθρο του Πολιτικού Επιστήμονα Κωνσταντίνου Χολέβα
Στις 15-7-2009 ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Μπαρό καί ο Επίτροπος Όλι Ρεν ανακοίνωσαν την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να καταργήσει από τον Ιανουάριο του 2010 τη βίζα για τους πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και του κράτους των Σκοπίων.
Αντιθέτως το καθεστώς της βίζας (λίστα Σέγκεν) θα διατηρηθεί για τους υπηκόους της Αλβανίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης διότι, όπως τόνισαν οι δύο αξιωματούχοι, οι χώρες αυτές δεν έχουν επιτύχει όσα απαιτούνται στον χώρο της καταπολέμησης του εγκλήματος και της διαφθοράς του δημοσίου τομέως.
Αυτομάτως προκύπτουν δύο σημαντικά ερωτήματα για τη χώρα μας:
Πρώτον. Θα δεχόμαστε τους σκοπιανούς πολίτες με διαβατήρια, τα οποία θα αναγράφουν την «συνταγματική ονομασία», δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας; Αν το κάνουμε αυτό οδηγούμαστε σε ουσιαστική αναγνώριση του ψευδομακεδονικού ιδεολογήματος και των ανιστόρητων μεγαλοϊδεατισμών του.
Το δεύτερο ερώτημα είναι κρισιμότερο. Θα δεχόμαστε να έρχονται ελεύθερα οι γνωστοί προπαγανδιστές, στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος με αποφάσεις όλων των ελληνικών Κυβερνήσεων από το 1949 μέχρι σήμερα; Θυμίζω ότι στο γειτονικό μας κράτος δραστηριοποιούνται Σύλλογοι «Μακεδόνων του Αιγαίου» καθώς και των «Παιδιών των Προσφύγων». Πρόκειται για άτομα που γεννήθηκαν στη Βόρειο Ελλάδα και κατά την περίοδο 1941-1949 εργάσθηκαν ενόπλως για την απόσχιση της Μακεδονίας από το ελληνικό κράτος. Αυτοί και τα παιδιά τους στελέχωσαν και στελεχώνουν τον προπαγανδιστικό κατά της Ελλάδος μηχανισμό των Σκοπίων. Θα τους επιτρέψουμε άραγε να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ελληνική επικράτεια προκαλώντας τον πληθυσμό και προπαγανδίζοντας υπέρ της Μεγάλης Μακεδονίας που περιλαμβάνει και τη Θεσσαλονίκη;
Για λόγους εθνικής αξιοπρεπείας και για την αποφυγή αναταραχής πρέπει να διαμηνύσουμε από τώρα ότι η Ελλάς θα διαφοροποιηθεί από την γενική ευρωπαϊκή πολιτική ως προς την είσοδο Σκοπιανών πολιτών και θα αποκλείει την είσοδο σε ορισμένους εξ αυτών. Είναι δικαίωμα για κάθε χώρα να εξαιρείται από εκείνες τις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις που άπτονται ευαισθήτων εθνικών θεμάτων.
Προσφάτως το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε μεν τη Συνθήκη της Λισσαβόνας (το τροποποιημένο ευρωπαϊκό «Σύνταγμα»), αλλά όρισε ότι τα θέματα αστυνομίας, στρατού και παιδείας θα παραμείνουν υπό τον εθνικό και κυριαρχικό έλεγχο της Γερμανίας.
Ας κινηθούμε δραστήρια.
Η επιστροφή της κοινής λογικής
-
Η Επιστροφή της Κοινής Λογικής: Το Όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για ένα Φωτεινό
Μέλλον
Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου
Μια Νέα Εποχή για την Αμερική
Η ορκω...
Πριν από 16 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου