Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Κρυφή ατζέντα και στο Σκοπιανό!

Του Φ. ΠΑΝΤΑΖΗ, από τον Αδέσμευτο Τύπο

Για κρυφή ατζέντα στα εθνικά θέματα και ιδίως σε αυτό της ονομασίας των Σκοπίων κατηγόρησε χθες το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Αφορμή, πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, υπεύθυνου των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες, εφόσον το κόμμα του αναλάβει την εξουσία, θα αναπτύξει σχέσεις με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, χωρίς προηγουμένως απαραίτητα να έχει επιλυθεί το όνομα της ονομασίας. «Δεν είναι σωστό π.χ. η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.: «Ο υπεύθυνος για τα εξωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ δίνει λευκό συγχωροχάρτι στον εθνικιστή Γκρουέφσκι για την ένταση στις σχέσεις με τη FYROM, προαναγγέλλει –εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση– μονομερείς κινήσεις από την Ελλάδα για τη μεταβολή της κατάστασης χωρίς να ζητάει τίποτα, μα τίποτα, από τον Γκρουέφσκι, προαναγγέλλει μονομερή περιορισμό των διαφορών στο θέμα του ονόματος και ανάπτυξη, μονομερώς, σχέσεων με τον κ. Γκρουέφσκι».

Και διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος:
«Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Γιατί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές αισθάνεται την ανάγκη υποχώρησης και υπαναχώρησης; Ποιους εξυπηρετεί; Ποιους ακούει η ηγεσία το ΠΑΣΟΚ; Χθες είχαμε το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Σήμερα το Σκοπιανό. Εγκαλεί την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας γιατί δεν συναντιέται και γιατί δεν τηλεφωνιέται με τον κ. Γκρουέφσκι, όσο υπάρχει άλυτο το θέμα της ονομασίας. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτή είναι η θέση του επίσημου ΠΑΣΟΚ; Αυτή είναι η θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπιανό; Έτσι θα διαπραγματευτούν, εάν ποτέ κυβερνήσουν; Τι σχεδιάζουν; Τι μαγειρεύουν; Με ποιους βρίσκονται σε συνεννόηση;».

Τα όσα δημοσίως λέει το ΠΑΣΟΚ, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.,
«συνιστούν πέρα από κάθε αμφιβολία, επικίνδυνη κρυφή ατζέντα. Συνιστούν άτακτη υποχώρηση στο Σκοπιανό. Συνιστούν λόγο ανησυχίας για όλους τους Έλληνες. Ο κ. Παπανδρέου «σπάει» την εθνική κόκκινη γραμμή. Στέλνει μηνύματα μονομερούς υποχώρησης στα Σκόπια. Γιατί; Τι συμβαίνει; Τι σχεδιάζεται; Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων έδωσε, με μεγάλη ικανοποίηση, εκτενέστατο ρεπορτάζ για την εξωτερική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ., οι Έλληνες πολίτες και, πάνω απ’ όλα, οι Μακεδόνες περιμένουν, άμεσα, απαντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: