Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μέγας Αλέξανδρος αποστομώνει τους πλαστογράφους


Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Χτίετεν η Ποντιακή Wikipedia...

τα Ρωμαίικα τη Πόντονος
Ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και τρανείν απ' ατείντς π' θέλνε.
Βοηθέστεν.Βαλέστεν και σεις το εξέρετεν αέτς για να τρανείν.



Η Ποντιακή Wikipedia, παρόλο που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει ως δοκιμαστική... το πρώτο έτος της λειτουργίας της (από την 23 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 16:40΄) , ωστόσο αναμένεται και τυπικά τις επόμενες ημέρες, να πάρει την έγκριση για να γίνει κανονική βιιπαίδεια!!!

Τα περίπου 3 με 4 εκατομμύρια των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής παγκoσμίως, θα πρέπει να αισθάνονται ιδιέτερα υπερήφανοι για το ιστορικό αυτό γεγονός, καθώς η γλώσσα των προγόνων τους απ΄εδώ και στο εξής, θ΄αποτυπώνεται πλέον όχι μόνο για την απαγγελία μικρών ποιημάτων και μοιρολογιών, αλλά και ως μέσο επικοινωνίας και φορέας του ζωντανού πολιτισμού τους.

Η Ποντιακή είναι η δεύτερη χρονολογικά Ελληνική γλώσσα/διάλεκτος, στο παγκοσμίως γνωστό ιστότοπο της Βικιπαίδειας δηλ. της εγκυκλοπαίδειας ελευθέρου περιεχομένου.


Οι πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία της Ποντιακής Βικιπαίδειας, έγιναν αρχικά από τον Consta, τον Sinopeus (βλέπε: Διογένης ὁ Σινωπεύς) και τον υποφαινόμενο (γνωστό και ως Makedonier).
Ενώ σ΄αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν μετέπειτα και οι ZaDiak και Omnipaedista.


Ο υποφαινόμενος ως μέλος της βασικής τριάδας του εγχειρήματος. Αισθάνομαι την ανάγκη να υπερευχαριστήσω τους:
  • Ηλία απ΄το Oberhausen του Nordrhein-Westfalen της Γερμανίας, με καταγωγή από το Κιλκίς.
  • Ευστάθιο απ΄το Ellwangen της Baden-Württemberg της Γερμανίας με καταγωγή από το Λουτροχώρι-Σκύδρας.
  • Κωνσταντίνο απ΄τη Θεσσαλονίκη, φοιτητή.
  • Ζαχαρία απ΄τον Ιαλυσό-Ρόδου, μόλις 16 ετών...
  • Άγγελο απ΄τα Πατήσια-Αθηνών, φοιτητή.
για την τεράστια συμβολή και προσφορά τους.

  • Τη σελίδα pontosworld.com που δημοσίευσε το άρθρο του Ηλία.

  • Τα παρακάτω blog που αναδημοσίευσαν το παραπάνω άρθρο:

taxalia.blogspot.com
(taxalia - Τo N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

dhmoths.blogspot.com (ΓΙΑΤΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ)


eptalofos.madblog.gr (ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΚΙΛΚΙΣ)

troktiko.blogspot.com

Ας τελιώνουμε επιτέλους: Βαρδαρία ή καλή... διάλυση!!!



Πηγή: www.NOIAZOMAI.net


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

ΟΧΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Το άρθρο παρέμβαση του Χρήστου Πασαλάρη στον Ε.Τ.

11-9-2008 μ.Χ.


Ο βετεράνος Δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης, με τη βαρύνουσα εμπειρία του, παρενέβη ξαφνικά στον Ελεύθερο Τύπο, βγαίνοντας εντελώς αντίθετα με την πολιτική της Κυβέρνησης στην πιο κρίσιμη στιγμή των υπόγειων χειρισμών της στο θέμα των Σκοπίων, την ώρα των «τελικών» διαπραγματεύσεων, ζητώντας στροφή 180 μοιρών από το Σύνθετη Ονομασία, στο Καμία Ονομασία με το όνομα «Μακεδονία» εντός της!

Ζητά δηλαδή την επάνοδο στη μία και μόνη, πάγια, διαρκή και αμετακίνητη εθνική θέση, ενώ ταυτόχρονα θέτει και θέμα Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια!

Παραθέτουμε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε:

«Ώρα να αρνηθούμε τη λέξη «Μακεδονία» στο νέο όνομα

Κάποια μέρα αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που αυτοαποκαλείται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Ως τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να ιδρωκοπάμε για όνομα «κοινής αποδοχής». Τα βέτο μας να είναι καλά…

Τα γράφουμε αυτά σήμερα που γίνεται στη Νέα Υόρκη η τελευταία συνάντηση του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς με τον Έλληνα Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον Σκοπιανό Νίκολα Ντιμιτρόφ. Τελευταία προ των αμερικανικών εκλογών, με τον εν λόγω διαπραγματευτή να πιέζεται ασφυκτικά από την ασθμαίνουσα δυάδα Μπους-Κοντολίζα για ένα όνομα που θα βολεύει τους εγκαθέτους των Σκοπίων και θα διασφαλίζει το γιγαντιαίο κατασκοπευτικό δίκτυο της CIA στο προτεκτοράτο.

Σε υπέρβαση της ελληνικής θέσης που θέλει «ένα και μοναδικό όνομα για πάσα χρήση» θα ρίχναμε σήμερα την ιδέα για μία ακόμη πιο σκληρή γραμμή σαν απάντηση στην πρόσφατη κατρακύλα του Γκρούεφσκι, που όρια δεν έχει. Να δηλώσει δηλαδή η Αθήνα ότι δεν δέχεται πλέον ούτε τη λέξη «Μακεδονία» στο νέο όνομα του κρατιδίου. Και να συστήσει στο σπιθαμιαίο γείτονα την επιστροφή του στην προ της 8ης Αυγούστου 1944 επίσημη ονομασία «Βαρντάρσκα» (από το σλαβικό όνομα του ποταμού Αξιού, δηλαδή Βαρδάρη), που την άλλαξε ο Τίτο σε μυστική συνεννόηση με την Ιντέλιτζενς Σέρβις… Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε από τη σκλήρυνση της στάσης της, πέραν από τη διπλοπροσωπία της ηγεσίας Μπους, που ούτως ή άλλως φεύγει από τη μέση…

Ο Κώστας Καραμανλής (που γιορτάζει την Κυριακή τα 52 χρόνια από τη γέννησή του) και η υπουργός του Ντόρα Μπακογιάννη ήταν αγέννητοι όταν τη δόλια Ελλάδα ήρθε να κυβερνήσει ο πολύς Τζον Πιουριφόι, που τέτοιες μέρες το 1950 ανελάμβανε καθήκοντα πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πέρασαν από τότε 58 χρόνια. Τα πάντα άλλαξαν. Ο Καραμανλής υπέγραψε βαρυσήμαντες συμφωνίες με τον Πούτιν. Η Ντόρα ύψωσε βέτο στο Βουκουρέστι. Τέτοιες αποκοτιές ήταν αδιανόητες εκείνα τα χρόνια. Η μόνη αντίδραση της Ουάσιγκτον ήταν να παραφουσκώσει τον Βαρδαρίτη πρωθυπουργό των Σκοπίων σε γελοίες αλυτρωτικές κορόνες. Σαν να ξεχνούν ότι στη «Βαρντάρσκα» στενάζουν φοβισμένοι κάπου 100.000 Έλληνες εγκατεστημένοι εκεί (ιδιαίτερα στο Μοναστήρι, από όπου και η καταγωγή του γράφοντος) από το 1900 ως το 1949. Και μαζί με αυτούς η πανσπερμία των Βαρδαριτών, Σλάβων, Βουλγάρων, Αλβανών, Τούρκων και Τσιγγάνων που αποτελούν τον πληθυσμό των δήθεν Μακεδόνων.


Η Αθήνα, λοιπόν, δεν έχει παρά να περιμένει ένα από τα δύο: Είτε το σπιθαμιαίο κρατίδιο θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλη του αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές είτε θα μπει στη διαδικασία της αποσύνθεσης, με άγνωστες συνέπειες για τις ισορροπίες στη Βαλκανική…»


Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα Διαβεβαίωση Ομπάμα για... Σκόπια

Πηγή: http://ellines.ca (enlgish)

Δυναμική Παρέμβαση έκανε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη


Δυναμική Παρέμβαση της Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο Dover του New Hampshire έκανε η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής ανταποκρινόμενος στην παρέμβασή της της είπε χαρακτηριστικά:


Γνωρίζετε τις θέσεις μου και σας υποστηρίζω.




Γερουσιαστά Obama, καλωσήρθατε στο New Hampshire και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Dover. Είμαι η Νίνα Γκατζούλη, Υπάτη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και ήρθα σ’ αυτή την όμορφη χώρα πριν από πολλά χρόνια από τη Μακεδονία, το βόρειο διαμέρισμα της Ελλάδας όπου γεννήθηκα και που είναι και η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκ μέρους των μελών της οργάνωσής μας, πολλοί εκ των οποίων κατοικούν στην όμορφη πολιτεία του New Hampshire, επιθυμώ να σας παρουσιάσω τα συμβολικά αυτά δώρα σε ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξή σας στο ψήφισμα της Γερουσίας SR-300 το οποίο καλεί την π.Γ.Δ.Μ., ένα κράτος βόρεια της Ελλάδας -το οποίο επιθυμεί να φέρει το όνομα «Μακεδονία»-, να σταματήσει την προπαγάνδα του ενάντια της Ελλάδας και να διαπραγματευθεί επιμελώς ένα κοινώς αποδεκτό όνομα το οποίο θα συμβάλει στη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Με την υπογραφή αυτού του ψηφίσματος, ελπίζουμε ότι οι Η.Π.Α. θα στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Π.Γ.Δ.Μ. ότι η προσπάθειά τους να ξαναγράψουν την ιστορία και να υφαρπάξουν την πολιτιστική κληρονομιά ενός περήφανου λαού δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά. Η διακυβέρνηση του Bush αναγνωρίζοντας το κρατίδιο αυτό με το όνομα «Μακεδονία», καθόσον η ονομασία του τελούσε υπό διαπραγμάτευση μέσω των Ηνωμένων Εθνών ενεθάρρυνε την π.Γ.Δ.Μ. να υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρή και αδιάλλακτη στάση στις εν λόγω διαπραγματεύσεις. Αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε άλλο όνομα από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, συμφώνησαν πως ένα νέο όνομα πρέπει να βρεθεί για τη χώρα τους. Η κυβέρνηση του Bush αναγνωρίζοντας αυτό το κρατίδιο ως «Μακεδονία» συνετέλεσε στη απαράδεκτη αναθεώρηση της ιστορίας ανά τους αιώνες. Σας ευχαριστώ,

Nina Gatzoulis Supreme President of the Pan-Macedonian Association USA)

E-mail:ninagatz@comcast.net Tel: 603-742-0466 FAX (603) 617-2977


Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Πλαστογράφε Gruesvski η Ιστορία σε διαψεύει και πάλι..



Η γη της Μακεδονίας αποδεικνύει την Ελληνικότητα της!!!

Πηγή: www.NOIAZOMAI.net


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΡΑΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Το χάλκινο κράνος με τη χρυσή διακόσμηση, όπου επάνω αριστερά φαίνονται ίχνη γραμμάτων

και το χρυσό προσωπείο του επιφανούς Μακεδόνα Στρατηγού, με τους ήλιους των Μακεδόνων, στο Αρχοντικό Πέλλας!

11-9-2008 μ.Χ.

Συγκλονιστικές και ολόχρυσες εκπλήξεις κρύβει η μακεδονική γη στο Αρχοντικό Πέλλας, καθώς ολοένα έρχονται στο φως εκπληκτικά ευρήματα, που αναδεικνύουν κομμάτι κομμάτι το μεγαλείο του πανάρχαιου Μακεδονικού Ελληνισμού!

Ο οικισμός του Αρχοντικού, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Πέλλα και 10 χλμ. από τον Αξιό ποταμό, κατοικείται από την αρχαιότερη νεολιθική περίοδο (6η χιλιετία) και αποτελούσε τη σημαντικότερη πόλη της περιοχής βόρειας Βοττιαίας, μεταξύ των ποταμών Αξιού και Λουδία! Ο οικισμός ήταν χτισμένος σε ένα κομβικό και στρατηγικό σημείο, πάνω στους βασικούς οδικούς άξονες της Κάτω Μακεδονίας και κοντά στην τότε ακτογραμμή του Θερμαϊκού Κόλπου, που εισχωρούσε βαθιά στη σημερινή ξηρά! Και το περίεργο είναι πως δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα το όνομα του αυτού του τόσο σπουδαίου μακεδονικού οικισμού – πόλης, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει πιστοποιηθεί επιγραφικά.

Μέχρι τώρα πάντως, από το 2000, έχουν βρεθεί σε ένα μικρό τμήμα του τεράστιου Δυτικού Νεκροταφείου του Αρχοντικού, συνολικά 915 τάφοι, όπου οι νεκροί ενταφιάζονταν σε λακκοειδείς κυρίως τάφους, κατά οικογενειακές συστάδες και γένη, που ορίζονταν από ενδιάμεσα κενά και εξυπηρετούνταν από διαδρόμους!

43 ΝΕΟΙ ΤΑΦΟΙ

Ειδικότερα, κατά τη φετινή (2008 μ.Χ.) σωστική ανασκαφική έρευνα στο Δυτικό νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας υπό τη διεύθυνση των αρχαιολόγων της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Παύλου και Αναστασίας Χρυσοστόμου, ήρθαν στο φως ακόμη 43 τάφοι, από τους οποίους οι 4 ήταν της εποχής του σιδήρου, οι 33 ταφές των αρχαϊκών χρόνων και οι 8 των κλασικών-πρώιμων ελληνιστικών χρόνων!

ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ

(β΄ μισό του 7ουαι.-580 π.Χ.)

Από τους τάφους της εποχής του σιδήρου που ανεβρέθησαν στο Αρχοντικό, βγαίνει καταρχήν μια νέα πολύτιμη πληροφορία, πως δηλαδή οι Μακεδόνες προγονοί μας είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή τουλάχιστον από τον 7ο αιώνα π.Χ., ενώ μέχρι πρόσφατα πιστευόταν πως είχε γίνει πολύ αργότερα αυτή η εγκατάσταση! Ακόμη, διαφαίνεται ανάμεσα στα άλλα και η απαρχή της κοινωνικής, αλλά κυρίως της στρατιωτικής οργάνωσης των Μακεδόνων, που αποτέλεσε το θεμέλιο της συγκλονιστικής πορείας τους στην ιστορία του κόσμου!

ΟΙ ΑΡΧΑΪΚΟΙ ΤΑΦΟΙ

(580-480 π.Χ.)

Τάφος Μακεδόνα Πολεμιστή, όπου ξεχωρίζει το ξίφος με τη χρυσή λαβή και το κράνος του, στο Αρχοντικό Πέλλας (Τ 741)

Αυτοί όλοι οι πολεμιστές, αγωνίστηκαν πριν χιλιάδες χρόνια να κρατήσουν ελληνική τη Μακεδονία… Εμείς τι κάνουμε;

Από τις αρχαϊκές ανδρικές ταφές, ξεχωρίζουν οι 7 της τρίτης κατηγορίας των πολεμιστών, που συνοδεύονταν με χάλκινο κράνος, σιδερένια όπλα (ξίφος, δύο αιχμές δοράτων και μαχαίρι), χρυσά, αργυρά, χάλκινα και σιδερένια κοσμήματα! Μερικοί έφεραν και χρυσό επιστόμιο και άλλοι χρυσά «εποφθάλμια», ενώ μόνο τρεις χρυσό στέμμα!

Τα όπλα, ο δερμάτινος θώρακας, τα ενδύματα και τα υποδήματα των πολεμιστών ποικίλλονταν με έκτυπα χρυσά ελάσματα, ειδικά κατασκευασμένα για ταφική χρήση.

Όσον αφορά ανδρικές ταφές της τέταρτης κατηγορίας, με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, αυτοί συνοδεύονταν με ασπίδα, κράνος, ξίφος ή ξίφη, αιχμές δοράτων και μαχαίρια, αλλά και χρυσό προσωπείο!

Ξεχωριστές για τον πλούτο τους είναι επίσης και δύο γυναικείες ταφές της τρίτης κατηγορίας, που ήταν κτερισμένες επίσης με χρυσά, αργυρά, χάλκινα και σιδερένια κοσμήματα!

Ένας από τους γυναικείους τάφους με χρυσά κοσμήματα στο Αρχοντικό Πέλλας (Τ 738)

Οι πλουσιότερες από αυτές έφεραν χρυσά στέμματα ή χρυσά διαδήματα, καθώς και χρυσά προσωπεία! Το στόμα των γυναικών καλυπτόταν με χρυσό επιστόμιο, στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε προσωπείο! Η ταφική χρήση όλων αυτών, υποδήλωνε ισχυρή πίστη για μεταθανάτια ζωή.

Τα ενδύματα πάλι των γυναικών διακοσμούνταν στους τάφους με χρυσά, αργυρά, χάλκινα, σιδερένια και οστέινα κοσμήματα (αλυσίδες, περόνες, πόρπες, ρόδακες, ταινίες και ελάσματα), με γυάλινες και φαγεντιανές χάντρες, τα χέρια με βραχιόλια και δακτυλίδια, ενώ τα υποδήματα με χρυσούς ρόδακες και ελάσματα!

Επίσης, στις πλούσιες ταφές της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας τάφων βρέθηκαν ακόμη και μεταλλικά ομοιώματα επίπλων, σκευών και αγροτικών αμαξών, δίτροχες στους Μακεδόνες και τετράτροχες στις Μακεδόνισσες αρχόντισσες του Αρχοντικού!

ΤΑΦΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ - ΠΡΩΙΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ

(480-279 π.Χ.)

Από τις ταφές των κλασικών και πρώιμων ελληνιστικών χρόνων εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι αυτή ενός κοριτσιού του πρώιμου ελληνιστικού τάφου Τ 714, που συνοδευόταν με χάλκινο επίχρυσο στεφάνι, τρία πήλινα αγγεία, ένα χάλκινο κάνθαρο και μια μοναδική πήλινη κεφαλή φυσικού μεγέθους της νεκρής, εξαιρετικής τέχνης!

ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Γενικά, το είδος, η ποσότητα και η ποιότητα των κτερισμάτων που βρέθηκαν, πιστοποιούν τα ταφικά έθιμα, το φύλο, τις οικονομικές δυνατότητες και την κοινωνική θέση των νεκρών. Αποτελούν δηλαδή τεκμήρια υψηλού βιοτικού επιπέδου και προσωπικού-κοινωνικού κύρους, όπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι. Ο νεκρός ενταφιάζεται βάσει ενός τελετουργικού, που πιστοποιεί πυραμιδωτή κοινωνική οργάνωση.

Ορισμένοι μάλιστα Μακεδόνες Πολεμιστές, εντυπωσιάζουν με τα σύμβολα της υπεροχής τους και την τεχνολογία του οπλισμού τους, αποτελώντας εξαιρετικά παραδείγματα ταφών της αρχαϊκής περιόδου στο μακεδονικό χώρο, που μαζί με τις πλούσιες γυναικείες, υποδεικνύουν τον ηρωικό χαρακτήρα και τον ηγετικό ρόλο ορισμένων οικογενειών της στρατιωτικής μακεδονικής αριστοκρατίας του Αρχοντικού, που ήλεγχαν και ρύθμιζαν την ανταλλαγή των αγαθών, ασκώντας ένας είδος οικονομικής εξουσίας, ικανής να αποδώσει εξαιρετικά πλούσια αγαθά πολιτισμού!

ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ 2003

Παρόμοια εύρημα είχαν διαπιστωθεί και το 2003, κατά την εύρεση άλλων 80 ακόμη χρυσοφόρων τάφων, Μακεδόνων Πολεμιστών, με πλήρη πολεμική εξάρτηση, αλλά και γυναικών με τη νεκρική τους χρυσή στολή, καθώς και μιας Επιγραφής σε πήλινο αγγείο του 500 π.Χ., γραμμένης σε ιωνικό αλφάβητο, που θεωρήθηκε μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών, εξίσου πολύτιμη με το χρυσάφι των Μακεδόνων!



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Εκείνο που κάνει εντύπωση πάντως, είναι πώς δεν εκμεταλλεύεται με την καλή έννοια την εύρεση αυτών των ΧΡΥΣΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ η Κυβέρνηση, και γιατί μέχρι τώρα ο Πρωθυπουργός (παρότι έχει διατελέσει και Υπουργός Πολιτισμού) δεν έχει σπεύσει να δει από κοντά τα συγκλονιστικά ευρήματα, τραβώντας και ιεραρχώντας τα φώτα της δημοσιότητας και υπογραμμίζοντας ιδίως τη σημασία των ευρημάτων διεθνώς, με την προσωπική επί τόπου παρουσία του, σε αντίθεση με τον αείμνηστο Μακεδόνα Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που έσπευδε άμεσα περιχαρής στο πλευρό του σκονισμένου και άφταστου Ανδρόνικου…



Όχι στην σύνθετη ονομασία. Ναι στην αλλαγή πορείας.

Η σύνθετη ονομασία είναι πολλαπλώς επικίνδυνη.


ένα βαρυσήμαντο άρθρο από το Πολιτικό Επιστήμων κ. Κωνσταντίνο Χολέβα


Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι θα βγει κάτι σημαντικό από την νέα φάση διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων. Τα Σκόπια παραμένουν σταθερά στην αδιάλλακτη στάση τους, διότι τους δώσαμε δικαιώματα με τις συνεχείς λεκτικές υποχωρήσεις και παλινωδίες μας. Εν πάση περιπτώσει και επειδή προτείνεται από ορισμένους η λεγόμενη σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», θεωρώ υποχρέωσή μου ως Μακεδών να καταθέσω τους ακόλουθους προβληματισμούς:

Διαφωνώ με την σύνθετη ονομασία, διότι αποτελεί λανθασμένη στρατηγική εκ μέρους της Ελλάδος. Εμείς παρά την επίσημη θέση του 1992 , η οποία ζητούσε την απάλειψη του όρου Μακεδονία από το όνομα των Σκοπίων, δείχνουμε διάθεση μεγάλης υποχωρήσεως. Τα Σκόπια από το 1991 δεν έχουν υποχωρήσει ούτε ίντσα. Ούτε το πακέττο Πινέϊρο συζήτησαν ποτέ σοβαρά όπως δηλώνει ο Γκλιγκόροφ στα Απομνημονεύματά του. Όταν δείχνουμε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε απέναντι σε ένα πολυεθνικό κρατίδιο 2 εκατομμυρίων κατοίκων τότε τί μηνύματα στέλνουμε στην Τουρκία;


Διαφωνώ με κάθε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, διότι υπάρχει πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας το ενδεχόμενο διαλύσεως του κράτους των Σκοπίων. Οι Αλβανοί που αποτελούν το 30% του πληθυσμού έχουν ήδη δείξει και ενόπλως τις αποσχιστικές διαθέσεις τους το 2001. Έχουν ως συμμάχους δύο παράγοντες: Την εκρηκτική γεννητικότητά τους και την πρόθεση της διεθνούς κοινότητος να ανακηρύξει ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο. Οι δυτικές περιοχές των Σκοπίων αναρτούν την αλβανική σημαία και αναμένουν να ενωθούν με τους αδελφούς τους του Κοσσυφοπεδίου. Το περασμένο Οκτώβρη παραιτήθηκε ο Αλβανός Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ επειδή οι πλειοψηφούντες Σλάβοι δικαστές απηγόρευσαν την χρησιμοποίηση της αλβανικής σημαίας. Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 26-10-2007 ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του μεγαλυτέρου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, απειλεί με νέα ανάφλεξη σαν εκείνη του 2001. Αισθανόμενοι την απειλή πολλοί Σλάβοι στρέφονται προς την απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητος, μεταξύ δε αυτών ο πρώην Πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.


Εάν, λοιπόν, το κράτος αυτό διαλυθεί μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας, τότε θα είναι έσχατος εξευτελισμός να έχουμε παραχωρήσει το όνομα, την Ιστορία και τον πολιτισμό μας σε ένα κράτος που δεν θα υπάρχει. Εάν κατορθώσει να μην διαλυθεί, το κράτος των Σκοπίων θα μεταβληθεί σε χαλαρή Ομοσπονδία με δύο τουλάχιστον καντόνια. Ένα υπό αλβανική και ένα υπό βουλγαρική κηδεμονία. Άρα η οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος με δική μας υπογραφή θα προσφερθεί ως καλοδεχούμενο δώρο στα ενδεχόμενα αλυτρωτικά και προπαγανδιστικά σχέδια των δύο αυτών γειτονικών χωρών.


Η σύνθετη ονομασία είναι πολλαπλώς επικίνδυνη. Ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν τώρα –με απειλή και άσκηση ελληνικού ΒΕΤΟ- και ας περιμένουμε λίγα χρόνια για να δούμε αν θα επιβιώσει η κρατική οντότητα της ΠΓΔΜ.


Διαφωνώ με κάθε ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, είτε ως σύνθετο είτε ως παράγωγο, διότι πίσω από το πρόβλημα του ονόματος κρύβεται το μεγάλο ερώτημα της εθνικής ταυτότητος. Αν με δική μας υπογραφή οι βόρειοι γείτονές μας ονομασθούν διεθνώς «Άνω Μακεδονία»ή «Νέα Μακεδονία» ή κάτι σχετικό τότε σε λίγα χρόνια ΑΥΤΟΙ θα καθιερωθούν παγκοσμίως ως Μακεδόνες και κληρονόμοι του ελληνομακεδονικού πολιτισμού. Τώρα τουλάχιστον έχουμε την δυνατότητα να διαφωνούμε με τις διαστρεβλώσεις τους, διότι δεν έχουμε βάλει καμμία τελική υπογραφή. Αν όμως βάλουμε την υπογραφή μας τότε την χάνουμε την ταυτότητα του Μακεδόνος! Εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες στην Ελλάδα και στην Ομογένεια δεν θα μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε αυτόν τον ιστορικό όρο. Θα είμαστε Βορειοθεσσαλοί ή κάτι τέτοιο. Σκεφθείτε το δράμα των Μακεδονικών Ομοσπονδιών στις ΗΠΑ , στον Καναδά κ. α. όταν θα τους απαγορευθεί η χρήση του όρου Μακεδόνες. Το πρόσφατο σχέδιο Νίμιτς έρριξε ήδη τις προειδοποιητικές βολές.


Διαφωνώ με την αποδοχή από την Ελλάδα μιας σύνθετης ονομασίας, διότι έτσι ενθαρρύνουμε με δική μας ευθύνη τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Εκείνοι μάς έχουν ανάγκη, όχι εμείς αυτούς.


Σέβομαι την γνώμη των καλοπροαίρετων συμπολιτών μας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μία σύνθετη ονομασία ( Νέα Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία κλπ) είναι η μία αξιοπρεπής λύση για το όνομα του σκοπιανού κράτους. Όμως διαφωνώ ριζικά με την άποψή τους. Αν υπογράψουμε την σύνθετη ονομασία θα έχουμε συναινέσει με την δική μας υπογραφή ότι η Ιστορία και ο πολιτισμός της Μακεδονίας είναι κάτι ξεχωριστό και αποκομμένο από τον Ελληνισμό. Πολύ σύντομα το Άνω ή το Νέα θα ξεχασθεί ή θα περιέλθει σε αχρησία. Το Μακεδονία θα μείνει. Και σε τελευταία ανάλυση οι κάτοικοι αυτού του κράτους θα λέγονται Μακεδόνες. Δεν θα λέγονται Νεομακεδόνες ή Ανωμακεδόνες. Μπορεί να λέμε την χώρα Μεγάλη Βρετανία, αλλά οι κάτοικοι λέγονται Βρετανοί, όχι Μεγαλοβρετανοί. Στα αγγλικά η χώρα είναι Great Britain , αλλά οι πολίτες είναι British, όχι Great British. Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, θα ακούονται διεθνώς ως Μακεδόνες και μάλιστα με την δική μας συμφωνία.


Πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν έχουμε τίποτε αξιόλογο να προσδοκούμε από τον διάλογο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Το μόνο που εισπράττουμε είναι οι ειρωνείες των Σκοπιανών πολιτικών. Φυσικά δεν θα αποχωρήσουμε από σεβασμό στους διεθνείς θεσμούς. Όμως χρειάζεται μία εναλλακτική στρατηγική. Προτείνω, λοιπόν, δέκα συγκεκριμένα σημεία για μία επανατοποθέτηση του ζητήματος.


Α) Να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, διότι η σκοπιανή πλευρά παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 5,1 (που αναγνωρίζει ότι το όνομα αποτελεί πρόβλημα) και το άρθρο 7,1 (με το οποίο δεσμεύθηκε να μην ασκεί προπαγάνδα αλυτρωτική).

Β) Αποδεσμευμένοι από την Ενδιάμεση Συμφωνία να ασκήσουμε ΒΕΤΟ και σε οποιαδήποτε προσπάθεια εντάξεως των Σκοπίων στην Ευρ. Ένωση (μετά το ΝΑΤΟ) .

Γ) Να μεταφέρουμε το κέντρο βάρους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Να ζητήσουμε από τον Συντονιστή Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. κ. Χαβιέ Σολάνα να κάνει το ίδιο που έκανε τον Μάρτιο 2002, όταν ανάγκασε την Γιουγκοσλαβία να αλλάξει όνομα. Εν μιά νυκτί το κρατικό όνομα έγινε Σερβία -Μαυροβούνιο με απόφαση της Ε.Ε. και με την δικαιολογία ότι έτσι θα εδραιωθεί καλύτερα η σταθερότητα στην περιοχή. Αφού, λοιπόν, η αλλαγή ονομασίας προβληματικών κρατών αποτελεί δοκιμασμένη πολιτική της Ε.Ε. ας ζητήσουμε να γίνει το ίδιο με τα Σκόπια.

Δ) Να μην παρασυρόμαστε από τις Κασσάνδρες της ηττοπάθειας που ισχυρίζονται ότι αν (ξανά)ασκήσουμε ΒΕΤΟ θα «απομονωθούμε» από φίλους και συμμάχους. Τα ίδια μας έλεγαν και οι οπαδοί του Σχεδίου Ανάν. Τελικά οι Ελληνοκύπριοι είπαν ΟΧΙ, ευτυχώς, και ουδεμία καταστροφή συνέβη. Άλλωστε με πρόσφατη ανακοίνωση της η Ε.Ε. εξήγησε ότι δεν βιάζεται να συζητήση την υποψηφιότητα των Σκοπίων.

Ε) Με την αναθεώρηση του Συντάγματός μας να κατοχυρωθούν τα ονόματα των περιφερειών της χώρας μας μεταξύ των οποίων και το όνομα Μακεδονία. Όταν φωνάζουν οι Σκοπιανοί για το συνταγματικό τους όνομα θα απαντούμε ότι και για μας η Μακεδονία είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη.

Στ) Να αναβαθμισθεί και να καταστεί πανελλήνιος ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνος, διότι εκεί βρίσκονται τα κλειδιά της ερμηνείας των σημερινών προβλημάτων.

Ζ) Να θέσουμε θέμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητος στα Σκόπια καθώς και του διωκομένου Ορθοδόξου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη. Πρόκειται για τον εκφραστή της εκκλησιαστικής κανονικότητος, ο οποίος αρνείται τον όρο «Μακεδονική Εκκλησία».

Η) Να ζητήσουμε αντικειμενική απογραφή εθνοτήτων υπό την αιγίδα της Ε.Ε. Να δούμε τελικά πόσοι δηλώνουν Αλβανοί, Τούρκοι, Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι και πόσοι απομένουν να λέγονται «Μακεδόνες». Είναι πράγματι πλειοψηφία;

Θ) Να προβάλουμε διεθνώς με τεκμήρια –όπως είναι η σχετική έκδοση της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών- τον αλυτρωτισμό του ψευδομακεδονικού ιδεολογήματος.

Ι) Να διακηρύξουμε ότι έχουμε διάθεση φιλική προς τον ταλαιπωρημένο λαό του σκοπιανού κράτους. Αλλά είμαστε ενοχλημένοι από την διαπίστωση ότι η αύξηση των ελληνικών επενδύσεων αποθράσυνε αντί να αποδυναμώσει τον σκοπιανό εθνικισμό.

Όχι στην σύνθετη ονομασία. Ναι στην αλλαγή πορείας.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Αρχαίο Μακεδονικό μνημείο, μπροστά από το Κομματικό μέγαρο του Gruesvski.


Αρχαίο Μακεδονικό μνημείο, με καθαρά Ελληνικά γραμμένα επάνω του.

Το συγκεκριμένο το βρήκαν στα σύνορα ( με την Ελλάδα, που αλλου; ) και το έχει βάλει ο Nicola Gruesvski μπροστά από το Κομματικό μέγαρο του γιατί λέει θέλει να βλέπει την "καταγωγή" του... ( θα μας τρελάνει!!! )

Μόνο που εμείς οι Έλληνες δεν θέλουμε διερμηνέα για να το διαβάσουμε, όπως αυτός!


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Σκοπιανός χάκερ χτύπησε και πάλι...



Ο Σκοπιανός χρήστης pbbMKD στο youtube, προπαγανδιστής της δήθεν "Ενωμένης Μακεδονίας" (τρομάρα του...) παραδέχεται μέσω αποστολής -ομαδικού γραπτού- μυνηματός του, ότι πρ΄ολίγου εστέφθη με επιτυχία, η προσπάθεια χάραξης μιας Ελληνικής ιστιοσελίδας, απο το μικρό του αδερφό. Γεγονός για το οποίο αισθάνεται ιδιέτερα περήφανος...

GREEKS HAVE BEEN HACKED!!!!! BY MY BROTHER! :)))))


Σκεφτείτε τώρα (υποθετικά πάντοτε...) να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να τα βρούμε στραβά - κουτσά για την ονομασία, στη συνέχεια να μπούνε στην Ευρωπ. Ένωση και μετά από μερικά χρονάκια, να έχουμε τέτοιους Σλαβοβουλγάρους ψυχάκηδες να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στην Ελλάδα ως Ευρωπαίοι πολίτες...


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Χ. Κίσσινγκερ: Η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα “Μακεδονία”


Άλλη μια εξαιρετικά βαρυσήμαντη παρέμβαση, στην πιο κρίσιμη φάση του Σκοπιανικού, λίγες ημέρες πριν τη νέα συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, όπου και αναμένεται «νέα απαράδεκτη πρόταση», αλλά και μερικές εβδομάδες πριν την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 24 του ίδιου μήνα και με δεδομένη την τελική πίεση που αναμένεται να ασκήσει εκεί η αποχωρούσα φιλοσκοπιανική Κυβέρνηση Μπους, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσινγκερ, γνωστός για τον παρασκηνιακό ρόλο του στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, δεν δίστασε για άλλη μια φορά μετά το 1992, να πάρει φανερά το μέρος του δικαίου και της Ελλάδας!


Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός (Mega), κατά τη διάρκεια ημερίδας στις ΗΠΑ στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Σκοπίων, ρώτησε με την ευκαιρία τον Χ. Κίσσινγκερ, που επίσης παραβρισκόταν εκεί, σχετικά με τη σημασία ένταξης της «Μακεδονίας», όπως την αποκάλεσε, στο ΝΑΤΟ, για να πάρει αποστομωτική και εντελώς απρόσμενη απάντηση:


«Η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα “Μακεδονία”!» του τόνισε κατηγορηματικά ο πρώην Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών!!!


ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, με την ευκαιρία της έλευσης στη Θεσσαλονίκη των Πολιτικών Αρχηγών και ιδίως του Πρωθυπουργού, τον καλεί απλά να δηλώσει τα ίδια αυτά λόγια του ξένου Διπλωμάτη:


«Η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα “Μακεδονία”»!


Μπορεί να πει το ίδιο;


Γιατί εάν η Ελλάδα πράγματι έχει (όπως και έχει) τέτοια δικαιώματα, τότε πώς τα εκχωρούμε στο νόθο κατασκεύασμα του Τίτο;


Πώς εξακολουθούμε να συζητούμε «σύνθετη ιδιοκτησία» επί του ελληνικού και μόνον, ιστορικού ονόματος;


Πώς ενώ μας δικαιώνει ο Κίσσινγκερ, «εμείς» δικαιώνουμε τον Γκρούεφσκι;


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 6 Σεπτεμβρίου 2008 μ.Χ.



Νέα πρόκληση από τη τηλεόραση Α1 των Σκοπίων




Ο δημοφιλέστερος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Α1, μέσω ενός χθεσινού τηλεοπτικού ρεπορτάζ, με τo τίτλο "ποδοσφαιρική ευφορία στα Σκόπια", για το κλίμα που επικρατούσε στην πόλη πριν το ποδοσφαιρικό αγώνα Σκοπίων-Σκοτίας . Μεταξύ των άλλων... πέρναγε στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό του και... μυνήματα μίσους για την Ελλάδα!!!

Ναι καλά διαβάσατε, μυνήματα μίσους προς τη γείτονα Ελλάδα,
που είναι και πολύ της μόδας το τελευταίο έτος στα Σκόπια...

Για του λόγου το αληθές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προσέξτε ιδιέτερα στο 01:00. δίχως μπιμπ, γιατί πουλάει... [VIDEO].

Τα συμπεράσματα δικά σας..

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Άλλη μία απόδειξη του αλυτρωτισμού των Σκοπίων


Όπως διαπιστώνεται απο τη διπλανή φώτο, οι Σλαβοβούλγαροι των

Σκοπίων δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις, ακόμη και μέσω του

δελτίου προγνώσεως καιρού του κρατικού «ΜΡΤ» (της αντίστοιχης

δικής τους ΕΡΤ
), χρησιμοποιόντας μάλιστα χάρτη με τα όρια της δήθεν

«Μεγάλης Μακεδονίας»... Για να μην αμφισβητείτε τι διεκδικούν...



Ας μη γελιόμαστε...

το όνομα, αποτελεί το όχημα του αλυτρωτισμού και της προπαγάνδας.



Τι λένε οι πρόμαχοι της σύνθετης ονομασίας για αυτό;



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS

Ας μιλήσουμε επιτέλους!
(02-09-08 14:58΄)
- Σκόπια: Πρόβλεψη καιρού για την Θεσσαλονίκη…
( Η εκτενέστατη γνώμη του kostasxan, για το όλο θέμα, μέσα από το ιστολόγιό του. )
Σημ. Ευχαριστώ θερμά τον εξέρετο Κωνσταντίνο, που είπε τα πράγματα με τ΄ ονομά τους...

taxalia-Τo N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σ (03-09-08 13:43΄)
-
Σάκη Αρναούτογλου, δεν πας καμιά βόλτα κι απ' τα Σκόπια;

( Καυστική αναφορά για τα προπαγανδιστικά όνειρα των γειτόνων... )

Σημ. Ευχαριστώ πολύ τους πρωτοπόρους της Θεσσαλονίκης, για την ειδική αναφορά τους...

Macedonia Blogs (02-09-2008 12:41
΄)
-Άλλη μία απόδειξη του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.
( Σας ευχαριστώ, για την ολική αναδημοσίευση του άρθρου μου... )

Σημ. Μεγάλη μου τιμή αποτελεί, η καταχώρηση μου ως blog για τη Μακεδονία.